پانل های خورشیدی شفاف
پانل های خورشیدی شفافReviewed by سهیل مقدم فلاحی on Jan 6Rating: پانل های خورشیدی شفاف ،پنجره ها را به جذب کننده های انرژی سبز تبدیل خواهد کردپانل های خورشیدی شفاف میتواند تحویلی در صنعت معماری با رویکرد استفاده از انرژی های تجدید پذیر ایجاد کند ضمن اینکه بهره برداری انرژی خورشیدی بدون تغییر در طراحی معماری امکان پذیر خواهد شد و همینطور استفاده آنها در مرمت و بازسازی بناهای قدیمی میتواند بسیار ارزشمند باشد

پانل های خورشیدی شفاف، پنجره ها را به جذب کننده های انرژی سبز تبدیل خواهد کرد
گروهی از محققان دانشگاه ایالتی میشیگان۱ موفق به تولید یک پانل خورشیدی به طور کاملا شفاف شده اند . این دستیابی یک موفقیت است، که می تواند استفاده های بی شمار در معماری، و همچنین زمینه های دیگر از جمله الکترونیک تلفن همراه و یا صنعت خودرو داشته باشد. در گذشته تلاش هایی برای ایجاد چنین پنل هایی شده بود اما نتایج به دلیل ضعف در کیفیت مواد و بهره وری پائین به اندازه کافی رضایت بخش نبود.
تیم MSU بر فاکتور شفافیت تاکید میکند. آنها سیستم لومینسنت۲ شفاف خورشیدی متمرکز کننده را دستخوش تغییراتی کرده اند که میتواند جایگزینی بیش از یک پنجره یا هر سطح روشن دیگر باشد.
این محصول میتواند از انرژی خورشید بهره کامل را ببرد بدون آنکه بروی روشنایی پرتوهای عبوری از آن تاثیری بگذارد . در این فناوری از مولکول های آلی استفاده شده که طول موجهایی از نور را جذب میکند که چشم انسان قادر به دیدن آن نیست،مانند مادون قرمز و فرابنفش .
ریچارد لانت۳ استادیار مهندسی شیمی و علم مواد در دانشکده مهندسی MSUمی گوید:
“ ما میتوانیم سازگاری این متریال را تا اندازه طول موج ماوراء بنفش و نزدیکی طول موج مادون قرمز که منجر به درخشش در طول موج های دیگر داخل مادون قرمز می شوند،مشخص کنیم . “
نور گرفته شده به حد فاصل پنل، جایی که با کمک نوار نازک از سلول های خورشیدی فتوولتائیک۴ به برق تبدیل خوهد شد، منتقل میشود .
این فناوری بیشتر نماهای ساختمان ها – بخصوص برج های شیشه ای – را خواهد ساخت. نظر به اینکه گسترۀ عمودی ساختمان ها معمولا از سطح پشت بام پهناورتر است . در نتیجه بهره برداری انرژی خورشیدی بدون تغییر در بحث زیباشناختی در طراحی معماری کارامد تر خواهد شد . علاوه بر آن این تکنولوژی میتواند به راحتی با ساختمان های قدیمی تلفیق شود.
در حال حاضر این تیم تحقیقاتی برروی بهبود بخشیدن به بازدهی این مولد انرژی کار میکنند که در حال حاضر ۱درصد است و هدف ، رسیدن به بهره وری فراتر از ۵ درصد است. همانطور که گفته شد اگر این پیشرفت حاصل شود کاربرد آن بیشمار خواهد بود.
اعضای تیم تحقیقاتی MSU :
Yimu Zhao , Benjamin Levine , Garrett Meek
- Michigan State University
- Luminescent
- Richard Lunt
- photovoltaic
منبع : www.arch2o.com
ترجمه : شرکت ژئودژ
Comments are closed.